Article 1

Was Honda en zeker de Honda Civic altijd al je droomwagen? De introductie van het allernieuwste model zal daar zeker niets aan veranderen, integendeel. Je liefde zal er alleen maar groter op worden. Het is ondertussen al de tiende generatie van Honda’s vlaggenschip. In vergelijking met de vorige uitvoeringen werd de Civic grondig aangepast. Van het oorspronkelijke model blijft er zo goed als niets meer over. Zijn stijl en persoonlijkheid zijn gebleven en dat is de grootste troef van Honda’s meest populaire wagen.

Slanke lijn
Ondanks de vele aanpassingen bleef zijn bekoorlijke slanke lijn behouden. Zo kreeg hij een volledig nieuwe voorsteven, werd 16 kilo lichter en dertien centimeter langer. Op die manier werd deze auto nog slanker dan hij al was. Hij kreeg zo ook extra binnenruimte wat echt wel nodig was. Dat komt uiteraard het zitcomfort achteraan ten goede. Achterin is nu comfortabel plaats voor twee volwassenen. Dan bleef er nog voldoende ruimte over voor een kofferruimte van maar liefst 478 liter, een bijna-record in dit belangrijke marktsegment.

Moduleerbaardheid
Dat heeft ook één klein negatief gevolg, namelijk de moduleerbaarheid van de gloednieuwe Civic. Die ging er in beperkte mate op achteruit. De zogenaamde Magic Seats die het omhoog klappen van de zitting van de achterbank mogelijk maakte zijn in het meest recente model Honda Civic spijtig genoeg niet meer terug te vinden. Door het verhuizen van de brandstoftank ligt het zwaartepunt van de nieuwe Civic één centimeter lager. Door de verlaagde bestuurderszetel werd de uitstekende rijhouding zelfs nog verbeterd.

Indrukwekkend prestaties
Zoals alle Honda’s presteert de nieuwe Civic écht indrukwekkend. Hij combineert een verbluffend rijplezier met een haast ongekend gebruikscomfort. De motor klinkt nogal luidruchtig. De soepele versnellingsbak maakt het gebruikscomfort compleet.

Ruimte zat
In vergelijking met de vorige uitvoeringen beschikt de nieuwste Civic nu ook over een ruim voldoende interieurruimte voor twee volwassenen en dit zowel voor- als achteraan.

Donker interieur
Het donker aangeklede interieur zal vele fans minder enthousiast maken. De afwerking is zonder meer een hoogvlieger en is volgens Honda tot in de kleinste details verzorgd.

Veel auto voor zijn geld
De standaard Civic 1.0 draagt ene prijskaartje van precies 21490 euro. Voor deze prijs krijg je opvallend veel auto. Zijn uitrusting is compleet en ook aan de veiligheid werd gedacht. Zo werd de Civic uitgerust met een actieve snelheidsregelaar met rem functie, voetgangersherkenning en een spoorassistent. Zijn belangrijkste concurrenten zoals de Volkswagen Golf, de Ford Focus, de Peugeot 308, de Renault Mégane, de Opel Astra en de Hyundai i30 zijn bij deze verwittigd. De Civic blijft iedereen verrassen. Vooral met zijn stijlvol ontwerp, zijn interieur met opvallend veel binnenruimte, zijn onberispelijk rijgedrag en zijn comfort.

De belangrijkste pluspunten
Daar tegenover staan enkele kleine minpuntjes:

  • Uitstekend rijcomfort
  • Opvallend veel binnenruimte
  • Zijn complete uitrusting
  • Zijn eigentijds ontwerp
  • Wat een kofferruimte…
  • Zijn prijs: veel auto voor zijn geld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *