Als je opzoek bent naar een nieuwe auto kan het zo maar eens zijn dat het een goed idee is om te kijken naar het importeren van een auto uit het buitenland. Duitse auto’s zijn vaak beter uitgerust met opties, daarnaast is er een groter aanbod dan in Nederland en zijn deze auto’s vaak goedkoper. Dit maakt het de meest voor de hand liggende land om een auto uit te importeren.

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Importeren uit Duitsland heeft een aantal voordelen, zo heeft Duitsland een van de grootse auto afzetmarkten, waardoor er een heel groot aanbod aan auto’s te krijgen is in het land. Daarnaast zijn er een hoop Duitse automerken, denk aan Audi, BMW, Mercedes, Opel en Volkswagen. Maar ook luxere merken zoals Porsche en het minder bekende Wiesmann.

Maar het grootste voordeel is waarschijnlijk het prijsverschil. Dit komt mede door de handelsprijzen. Deze liggen vaak lager dan in Nederland. Een ding waar je daarnaast nog rekening moet houden bij het importeren van een auto uit Duitsland is BPM. De BPM wordt berekend aan de hand van de uitstoot van een auto. Hierdoor worden auto’s die relatief veel uitstoot generen een stuk duurder in Nederland. In Duitsland wordt er niet gewerkt met BPM, hierdoor worden de auto’s daar een stuk goedkoper. Maar let wel, op het moment dat je een auto naar Nederland importeert moet er toch een deel BPM worden afgedragen. Het is alleen zo dat de waarde van de occasion in Nederland vaak minder snel daalt dan de waarde van de BPM. Hierdoor loont het om een net wat ouder model te importeren uit Duitsland. Omdat het berekenen van de BPM-waarde van een auto een precies klusje is, kan je het vaak laten doen door de bedrijven die zich bezig houden met het importeren van een auto. Deze hebben hier al vaak mee gewerkt en kunnen dit voor een klein bedrag voor je deze BPM berekenen.

Importeren uit andere landen

Mocht je niet een fan zijn van Duitse autofabrikanten, is het natuurlijk ook mogelijk om je droom auto uit Frankrijk of zelfs Japan te importeren. In het geval van Japan gaat dit vaak via Engeland omdat deze auto’s het stuur aan de andere kant hebben. Dus, ben je opzoek naar jouw nieuwe droomwagen, beperk je niet tot Nederland en kijk een keer in het buitenland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *