Voor veel mensen is de APK een spannend moment; komen er gebreken naar boven die veel geld gaan kosten? En wat is dan verstandig om te doen in een dergelijke situatie?

Wanneer er gebreken naar boven komen, is het van belang om deze kosten af te wegen tegen de dagwaarde van de auto. Want als er sprake is van enorme schade of dure mankementen, dan is het vaak niet zinvol om deze te laten repareren.

In dit soort gevallen kan de particulier de afgekeurde auto verkopen. Op die manier kan er alsnog verdiend worden aan de auto, ondanks dat het mankementen heeft.

Inkoopschadeauto
Bedrijven als inkoopschadeauto.nl bieden particulieren een uitkomst door de auto van hen op te kopen. Voor hen is het namelijk wel gunstig om afgekeurde auto’s te kopen. Zij kunnen het ijzer uit de auto gebruiken of de auto doorverkopen. Als de auto bijvoorbeeld een Japans model betreft, zoals Toyota, dan kan het doorverkocht worden aan Afrikaanse landen. Daar zijn Japanse modellen zeer in trek. Of als het een Duits automodel is, dan zijn autohandelaren in Oost-Europa juist weer geïnteresseerd.

Het wil ook wel eens voorkomen dat grote autohandelaren de auto’s kopen, om ze even later opnieuw op de markt te brengen.

Scenario
Doordat er diverse scenario’s mogelijk zijn, hoeft een particulier niet bang te zijn dat een APK afgekeurde auto geen doel meer dient. Inkoopschadeauto.nl heeft veel ervaring met het opkopen van dit soort auto’s, waardoor de afhandeling snel en makkelijk gaat.

Het is van belang om eerlijk te zijn over de mankementen van de auto, zodat het bedrijf snel een prijs kan opmaken. Deze gebreken kan een particulier terugvinden op een speciaal rapport wat opgesteld is door de garage die de APK heeft uitgevoerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *