laadpaal

Elektrische auto’s zijn de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Steeds meer bedrijven geven het personeel een laadpaal voor de elektrische auto van de zaak, maar ook de particulieren zijn massaal overgestapt op het elektrisch rijden. Naast het opladen op de zaak is het ook heel aantrekkelijk om zelf eigenaar te zijn van een laadpaal. Bij het aanschaffen van een laadpaal moet wel rekening gehouden worden met een aantal zaken. In dit artikel willen we een aantal merken die elektrische auto´s aanbieden onder de loep houden.

Laadpaal Fisker

Fisker is een Amerikaans automerk die sinds een aantal jaar bezig is het ontwikkelen van elektrische auto´s. Zij willen graag elektrische auto´s op de markt brengen die ook nog over een stukje stijl, comfort en optimaal rijgedrag beschikken. De Fisker Karma is een auto die opgeladen wordt aan de hand van een plug-in range extender dat betekend dat er een laadkabel nodig is. De auto moet opgeladen worden met behulp van een laadkabel type 1. De laadpaal Fisker moet beschikken over het vermogen van 3,7 kW. De accu van deze auto bestaat uit 20 kW en is dan na 5 uur en 30 minuten volledig opgeladen.

Laadpaal Ford

Ook een van de grotere autofabrikanten heeft een aantal elektrische auto’s ontwikkeld. Maar zonder een geschikte laadpaal is het gebruik van deze auto’s veel minder aantrekkelijk. Er is een ruim assortiment aan laadpalen daarom moet bij het kiezen van een laadpaal voor Ford rekening gehouden worden met de montage, het vermogen en de lengte van de laadkabel. Zo is het mogelijk om het oplaadpunt in de muur of op een paal te plaatsen. De laadkabel kan in verschillende maten gekozen worden en moet beschikken over een type 1 stekker

Laadpaal Hyundai

De elektrische auto’s van Hyundai kunnen ook opgeladen worden met behulp van een laadpaal van 3,7 kW. In vergelijking tot de eerdere merken is hebben de auto’s van Hyundai een type 2 oplaadkabel. Bij een laadpaal voor Hyundai kan u kiezen tussen oplaadpunt met of zonder oplaadkabel.

Laadpaal Smart

Met een elektrische smart is het mogelijk om 145 kilometer te rijden. Gebruikt u de smart alleen voor de ritjes naar uw werk? Een laadpaal bij de woning zal dan voldoen aan de aantal kilometer die u per dag aflegt. Ook de laadpaal voor Smart moet beschikken over een vermogen van 3,7 kW. De smart moet opgeladen worden met behulp van een fase 1 laadkabel.

Laadpaal Nissan

Nissan heeft twee verschillende elektrische auto’s. De Nissan E-NV200 maakt gebruik van elektriciteit maar heeft een dieselmotor als ondersteuning. De Laadpaal Nissan met het type 1 stekker is in staat om de auto weer volledig op te laden. Daarnaast heeft Nissan ook de volledig elektrische auto de Nissan Leaf. Ook deze auto kan geladen worden met een type 1 laadkabel een de laadpaal Nissan beschikt over 3,7 kW. Alle laadpalen kunnen op verschillende manieren geplaats worden. Op een bedrijventerrein is de laadpaal een goede aanrader maar voor bij een woning is een oplaadpunt in de muur een goede optie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *