Sidesteps, indien aanwezig, bevinden zich onder beide autodeuren. Andere benamingen voor sidesteps zijn onder andere running boards, treeplanken en tubesteps. Lees verder waarom veel mensen ervoor kiezen om deze auto onderdelen te monteren.

Sidesteps ter bescherming

Een goede reden om sidesteps te installeren, is het feit dat deze auto onderdelen extra bescherming bieden. Het zijn sidesteps die jouw vaartuig beschermen tegen kleine ongelukjes. Denk hierbij aan het maken van een parkeerfout of het te kort indraaien.

Sidesteps bevinden zich onder de auto, aan beide kanten, op de dorpels. Aangezien deze onderdelen licht uitsteken, zullen deze, in het geval van een botsing, als eerste het object aanraken. Bij een kleine botsing zal de schade zich beperken tot de sidesteps. Tip: Sidesteps, Treeplanken en Running Boards Online 2018

Sidesteps voor gemak

Een ander veel genoemd voordeel van sidesteps is het gemak dat deze bieden. Met name bij een bestelbusje, Four-Wheel Drive, SUV of ander voertuig met een hoge instap zijn sidesteps uitermate handig.

De meeste sidesteps zijn vervaardigd van roestvrij staal of aluminium met een laag van ABS kunststof en rubberen anti-slip noppen. Deze maken het mogelijk om zonder te slippen in te stappen in de auto, ook wanneer het plenst van de regen.

Sidesteps voor de sier

Sidesteps zijn niet alleen handig; ze zorgen ook voor een meer sportieve en robuuste look. Om deze reden zijn er dan ook genoeg mensen die ervoor kiezen om sidesteps te monteren voor de sier.

Om deze reden zijn er dan ook veel verschillende side steps in omloop. De zogeheten tube steps zijn buisvormig, terwijl running boards een platte bodem hebben. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om hun side steps te voorzien van LED verlichting.

Sidesteps monteren

Het monteren van sidesteps is het over het algemeen niet heel moeilijk. Deze auto onderdelen zijn pasklaar en worden bij veel modellen geplaatst over bestaande carrosserie gaten. Bovendien worden de sidesteps compleet met montage materiaal geleverd. Side steps en andere onderdelen vind je bij Carstyle, de #1 car tuning en styling accessoirs expert van NL. Profiteer daar van gratis verzending en geweldige service.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *