auto verkopen

De afgelopen jaren is er een serieus tekort aan compacte benzine auto’s waar net de kop af is zoals dat heet. Auto’s die net een paar jaar oud zijn met weinig kilometers op de teller. Auto verkoop websites zijn daardoor een zeer welkome uitkomst voor zowel handelaren als particulieren.

Voor particulieren is het een uitkomst, omdat men zelf weinig meer hoeft te doen voor de verkoop van hun auto. Zelf onderhandelen is niet meer nodig, oneindig betalen en plaatsen van advertenties behoren ook tot de verleden tijd. En voor handelaren is het zeer interessant om via dit soort sites in te kopen, omdat zijn zelf niet meer op zoek hoeven naar de juiste auto.

Onderzoek NU.nl

Volgens een uitgebreid onderzoek door Nu.nl heeft de financiële crisis van een aantal jaren geleden ervoor gezorgd dat er jaarlijks een tekort van zo’n 50.000 auto’s is. AutoVendi staat achter de reden van het tekort aan auto’s maar er komt meer bij kijken volgens hun woordvoerder.

Er hebben nog nooit zoveel leaseauto’s in Nederland gereden als de afgelopen jaren en dat worden er ieder jaar steeds meer. Tevens zijn er in 2017 meer auto’s ingevoerd dan uitgevoerd en dat is ook voor het eerst in de geschiedenis.

Auto verkopen via verkoopsite

Je auto verkopen via AutoVendi.nl of sites die op exact dezelfde manier werken is een uitkomst voor particulieren, aldus de Bovag. Echter, je zult als consument wel rekening moeten houden met het feit dat je niet hoofdprijs krijgt voor je auto. Een kale inkoopprijs gelukkig ook niet.

Groot voordeel is dat je geen gedoe, gezeur of mensen over de vloer hebt. Aanmelden via een verkoopsite met met je kenteken. Zij geven een prijs en als consument beslis je zelf of je auto wilt verkopen. Je krijgt dus een paar honderd Euro minder dan via bijvoorbeeld openbare marktplaatsen maar aan de andere kant een zeer veilige, prettige en soepele transactie. Ideaal voor particuliere consumenten die geen gedoe willen tijdens de verkoop van een auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *