Voor iedere automobilist komt er een moment dat hij zijn auto wil verkopen. Je raakt immers uitgekeken op je auto, of je komt voor een erg dure reparatie te staan waarbij je beslist om hem te verkopen. Soms verandert de situatie waardoor je genoodzaakt bent van auto te wisselen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een andere baan om gezinsuitbreiding. Een andere baan kan ervoor zorgen dat je een grotere afstand moet gaan afleggen en een betere (luxere) auto nodig hebt, of dat je misschien wel een lease auto van de zaak krijgt. Bij gezinsuitbreiding zal de coupé waarschijnlijk te klein worden en ga je liever voor een sedan of station wagon.

Van je auto afraken

Wanneer je besluit om particulier een auto te kopen, dan moet je ook van je auto af zien te komen. Particulier verkopen is een optie, maar dat kan wel een hoop gedoe met zich meebrengen. Een auto verkopen aan een particulier levert je soms wel een goede prijs op, maar meestal veel gedoe wat het allemaal niet waard is. Een particulier gaat in 75% van de gevallen afdingen. Zelfs wanneer je per mail of telefoon al tot een prijs bent gekomen. Daarnaast is een auto kopen voor de particulier een privé aankoop en vaak een grote investering. Als er dan maar ook iets niet in orde blijkt, kan de nieuwe eigenaar terugkeren en verhaal halen. Erg vervelend want techniek kan op ieder moment stuk raken.

Verkopen via een autoveiling

Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een autoveiling, welke de laatste tijd veel aan populariteit heeft gewonnen. De autoveiling is namelijk de makkelijkste en snelste manier om je auto te verkopen. Je plaatst simpelweg de auto in de veiling en wacht totdat er zich een goed bod voordoet. Doorgaans hoef je niet langer dan 1 dag te wachten, en het bod is altijd afkomstig van een vertrouwd autobedrijf. Zo weet je dat je veilig je auto verkoopt en dat het autobedrijf ook wel snapt dat het om een stuk techniek gaat wat ieder moment defect raakt. Een van de betrouwbare autoveilingen die bovendien gratis te werk gaat is GratisMijnAutoVerkopen. Hier ontvang je een vrijblijvend bod, en is zowel de aanmelding als verkoop aan een RDW erkend autobedrijf helemaal gratis. Je kunt dus zonder risico te lopen eens je auto aanmelden om te zien wat men daar op biedt.

Snelle afwikkeling

Natuurlijk wil je niet blijven zitten met je auto wanneer je een andere nodig hebt of op het oog hebt. Mensen willen vaak snel hun doelen bereiken dus dat betekent snel verkopen en snel aankopen. Snel verkopen, dat kan via een autoveiling, en daarmee krijg je snel het geld in bezit waarmee je weer een andere auto kunt kopen. Niemand heeft zin om te moeten leuren met de wagen om er eindelijk eens vanaf te komen. Daarom is de veiling zo ideaal, en bovendien helemaal zorgeloos. Binnen 1 dag verkopen en direct het vrijwaringsbewijs in handen. Na het lezen van dit verhaal heb je er dus een optie bijgekregen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *