Bestuurbare auto – buyers guide

Of je nou een beginner of een echt Rc-fanaat bent de aankoop van een nieuwe Rc auto is geen koud kunstje. Het aanbod bestuurbare auto ’s is enorm met de meest uiteenlopende features en modellen, deze features variëren van extreem gevorderde nitro-auto’s tot elektrische instap-modellen.

Nitro vs. Benzine vs. Elektrisch

Verschillende soorten bestuurbare auto’s komen met verschillende soorten aandrijving, waar bijna iedereen is opgegroeid met elektrische auto’s die weinig lawaai en niet zo heel snel waren zijn tegenwoordig met krachtigere elektromotoren deze barrières overwonnen. Het nadeel en voordeel van een elektromotor is wel nog steeds dat het minder lawaai maakt dan benzine- of nitro-motoren, daarnaast is een elektro-motor goedkoper in gebruik omdat de accu’s herlaadbaar zijn.

Zowel Nitro en Benzine delen een aantal karakteristieken die voor sommigen als een voordeel en voor anderen als een nadeel zullen wegen. Deze typen verbrandingsmotoren hebben beide het inherente voor en nadeel dat ze lawaai maken, hartstikke leuk natuurlijk maar dit kan ervoor zorgen dat de plekken waar je met deze typen motoren mag rijden zwaar beperkt is, vanuit dezelfde redenering is er ook het probleem dat wegens bepaalde milieuproblemen die dit soort verbrandingsmotoren met zich meebrengen de hoeveelheid plekken waar met deze auto’s gebruikt mogen worden nog kleiner.

Als laatste is er de hoeveelheid sleutelwerk die komt kijken bij elk type, elektromotoren zijn vaak grotendeels as-is wat inhoudt dat ermee gereden worden zoals deze opgeleverd wordt. Omdat deze motoren in principe gebruiksklaar zijn kan er meer op bijvoorbeeld ophanging en stuurgedrag gelet worden. Benzinemotoren zijn in deze vergelijking de middenmoot, ze vereisen regelmatig onderhoud maar hoeven bijvoorbeeld in veel gevallen niet bijgesteld worden bij bijvoorbeeld weersveranderingen. Als hoogste “moeilijkheidsgraad” zijn er de nitro-motoren deze hebben over het algemeen een hoger toerental dan benzinemotoren en een kleinere cilinderinhoud. Gevolgen hiervan zijn dat deze meer onderhoud en hogere kosten met zich meebrengen in gebruik. Een ander heikel punt van nitro-motoren is dat deze motoren veel stel- en sleutelwerk vragen bij bijvoorbeeld weersveranderingen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *