Article 2

Een auto importeren. Je hoort het de laatste tijd steeds meer. Droom jij ook van die ene auto met die mooie velgen en gave uitlaat? Ontdek snel waarom je jouw droomauto moet importeren!

1. De garantie is tegenwoordig ook in Nederland geldig

Garantie op een auto uit Duitsland? Zeker! Wanneer je een import auto in Duitsland koopt, geldt deze garantie nog steeds in Nederland. Ook kun je je auto gewoon in Nederland laten repareren. Dit geldt voor alle merken die je koopt.

2. Je importeert op een makkelijke manier een auto uit Duitsland

Het importeren van een auto uit Duitsland wordt steeds makkelijker. Vaak kun je in Duitsland een jong gebruikte auto kopen voor 30% onder de nieuwprijs. Hiermee doe je dus zeker een slimme aankoop. De laatste jaren wordt het steeds makkelijker om zelf een auto te importeren uit Duitsland.

3. Het aanbod in Duitsland is groter

De Duitse automarkt is enorm! Veel groter dan de Nederlandse automarkt. Wanneer je dus op zoek gaat naar een auto in Duitsland, dan zul je keuze hebben uit veel auto’s. Dit grote aanbod maakt Duitsland een populair land om een auto te kopen. Mensen uit heel Europa importeren een auto uit Duitsland.

4. In Duitsland betaal je minder BTW

Koop je in Nederland een auto? Dan betaal je altijd 21% BTW. Let op! In Duitsland niet! In Duitsland betaal je namelijk 19% BTW. Dit scheelt aanzienlijk. Ook bij de invoer van je auto hoef je in Nederland bij extra BTW te betalen. De enige voorwaarde is dat je een auto in Duitsland koopt en hiervoor ook de BTW in Duitsland voldoet.

5. De prijzen zijn lager op de Duitse markt

Op de Duitse automarkt zijn de prijzen lager. De Duitse automarkt is enorm. Op deze markt vind je voornamelijk de auto’s met Duitse merken. Doordat er zoveel concurrentie op de markt is, worden de prijzen lager. Op deze manier krijg je de kans om een goede onderhouden auto voor een goedkoper prijs te kopen dan dat je de auto in Nederland zou kopen.

6. Occasions met weinig kilometers

Doordat er veel concurrentie is op de Duitse markt, zul je dus ook meer keuze hebben. Hierdoor kun je ook betrouwbare occasions vinden met weinig kilometers. De besparing met de nieuwprijs van de auto’s in Nederland verschilt soms zeer veel. Ook is het vaak zo dat de auto’s in Duitsland voorzien zijn van meer extra toevoegingen. Je koopt dus een betrouwbare, maar vooral prachtige occasion met weinig kilometers. Klinkt als een droom, toch?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *