Wil jij een nieuwe auto? En ben je er nog niet uit of je nou een nieuwe auto moet kopen of toch moet gaan leasen? Een auto leasen is in een aantal gevallen een goed alternatief voor kopen. Koop je een nieuwe auto met geleend geld, dan hebben veel private leasebedrijven een betere deal voor je. In dit artikel worden een aantal voordelen genoemd om te leasen.

Voordelen van een auto leasen

Inzicht in je kosten: met auto leasen weet je beter wat je maandelijks kwijt bent aan je kosten voor je auto.

Je hebt geen gedoe: je hoeft je niet druk te maken over onverwachte garagerekeningen en het inruilen of verkopen van je auto.

Je hebt geen gespaard geld nodig: heb je geen geld opgespaard, maar heb je wel een vast inkomen? En wil je een nieuwe auto rijden, dan kan financial lease interessant zijn.

Je bent vaak goedkoper uit dan kopen: koop je met geleend geld, dan is een auto leasen vaak goedkoper. Hoewel het voordeel wel beperkt wordt als je al een aantal schadevrije jaren hebt opgebouwd. In sommige gevallen is een auto leasen ook goedkoper dan een nieuwe auto kopen met je eigen geld, waar zitten dan natuurlijk weer andere kosten aan verbonden.

Ook als je Senior bent kun je gemakkelijk leasen: oudere consumenten kunnen bij veel banken geen of moeilijk geld lenen. Privé leasen is dan goeie optie voor je. Let op! Maar bij ongeveer de helft van de private lease-aanbieders geldt een leeftijdsgrens, vaak tot 75 jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *