Wanneer je als ondernemer vaak de auto neemt dan kan het handig zijn om zakelijk een auto te leasen. Dit kan je heel veel geld schelen, maar dat ligt er natuurlijk ook aan hoe vaak je hem precies wilt gebruiken. Maar de vraag is natuurlijk hoe dat precies werkt met een lease auto zoals bijvoorbeeld een Ford Fiesta lease, en die vraag gaan we voor je beantwoorden.

 

Ford Fiesta lease

 

Wat is een lease auto en hoe werkt leasen?

Wanneer je gaat voor de traditionele lease dan is de auto niet jouw eigendom, maar blijft deze eigendom van de leasemaatschappij. Er zijn ook leasevormen waarbij de auto wel jouw eigendom kan worden, maar we houden deze vorm even aan voor het gemak.
De auto is niet jouw eigendom maar dit houdt ook in dat de lease maatschappij verantwoordelijk is voor de verzekeringen en het onderhoud van de auto. Eigenlijk zijn alleen de benzinekosten buiten de kosten die jij maandelijks betaalt.

 

Voordelen van auto leasen

Hier komen natuurlijk zowel voordelen als nadelen bij kijken. Als voordeel heb je dat je niet in een keer een grote som geld klaar hoeft te hebben voor een auto, vooral als je net een onderneming start heb je dat waarschijnlijk niet zomaar liggen. Ook is het wel handig dat je precies weet hoeveel je elke maand kwijt zal zijn aan de auto, en wordt onderhoud en reparatie ook gewoon voor jou geregeld.

 

Nadelen van auto leasen

Nadelen zijn dan bijvoorbeeld dat de auto natuurlijk niet jouw eigendom is, zo kun je hem bij jouw zaak dan ook niet op de balans zetten en loop je belastingvoordeel mis. Bovendien kan het uiteindelijk ook duurder uitvallen dan een auto kopen, vooral als je er weinig kilometers mee rijdt. Maar dat verschilt natuurlijk volledig per situatie.

 

Dit is dus wat een lease auto inhoudt. Wanneer je moet beslissen of je inderdaad een auto wil leasen denk dan aan de voordelen en nadelen. Maar kijk ook naar jouw specifieke wensen en situatie, dit zal grotendeels bepalen of het voor jou handig is om bijvoorbeeld een Ford Fiesta lease aan te gaan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *