Heb jij net een nieuwe auto aangeschaft? Dan wil je er natuurlijk 100% zeker van zijn dat de auto  zijn waarde behoudt. Dat doe je onder andere door de auto goed te beschermen.  Men beseft vaak niet hoeveel beschadiging de auto kan oplopen wanneer deze dagelijks buiten wordt geparkeerd. Vandaar dat mensen kiezen voor het plaatsen van een carport aan de woning.  In dit artikel zetten wij alle voor- en nadelen van carports voor je op een rij!

Wat is een carport precies?

Een carport heeft eigenlijk dezelfde functie als een garage. Het grote verschil is dat de carport niet volledig is afgesloten, maar een open structuur heeft. Je moet het dus eigenlijk zien als een soort van overkapping voor de auto.  Vaak denkt men dat omdat de carport een open vorm heeft, er minder bescherming kan worden geboden. Maar dat is juist niet het geval, juist omdat de carport open is wordt de kans op bijvoorbeeld roest minder. Een carport beschermt de auto dan ook net zoals de garage tegen verschillende weersomstandigheden.

De voordelen

Het grootste voordeel is natuurlijk de bescherming die de carport uw auto te bieden heeft. De impact van verschillende weersomstandigheden op de auto worden vaak onderschat. Regen of sneeuw, maar ook vallende takken, bladeren, dakpannen en ander materiaal tijdens een storm kunnen de auto enorm beschadigen! Daarnaast als de auto buiten staat geparkeerd wordt hij ook eerder blootgesteld aan bijvoorbeeld vandalisme of diefstal. Door de auto te plaatsen in een carport wordt de auto goed beschermt tegen deze factoren. Hierdoor zou de auto zijn waarde langer behouden en blijft hij langer mooi. Een ander voordeel van de carport is dat een carport zeer gebruiksvriendelijk is. Door de open structuur kun je er zeer gemakkelijk in een uit rijden. In tegenstelling tot garages, waar vaak over wordt geklaagd omdat het erg lastig kan zijn om de auto in een krappe garage te parkeren.

De nadelen

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan de carport. Een van die nadelen is bijvoorbeeld dat de auto niet volledig beschermt is tegen diefstal en vandalisme, dit komt ook door de open structuur. Een garage biedt hier wel 100% bescherming voor. Ook heeft een carport geen verwarmende functie, zoals een garage. In de winter zou je dus gewoon moeten krabben wanneer het heeft gevroren. Het laatste nadeel is dat een carport geen extra opslagruimte biedt, om bijvoorbeeld gereedschap of onderhoud- en schoonmaakmiddelen op te slaan. Een garage biedt deze mogelijkheid wel.  Wel kan je onder de carport ook fietsen kwijt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *