Huren, een langlopend full-operational lease contract of toch shortlease? Zeker als je voor kortere periode een mobiliteitsvraagstuk hebt, is deze manier van leasen perfect. Je bent dan niet gebonden aan de langlopende contracten die je bij full-operational lease wel hebt. Deze vorm van leasen bied je de flexibiliteit, de voordelen van de reguliere leasevoorwaarden en bovendien is shortlease voordeliger dan het huren van een auto.

Shortlease zeg je per maand op


Voornaamste reden dat meer ondernemers voor de kortere variant van leasen kiezen is dat je shortlease per maand op kunt zeggen. Er is dus zelfs geen sprake van een opzegtermijn van één maand. Dit biedt precies de flexibiliteit die je wenst. Je betaalt gelijk als je voor full-operational lease een vast bedrag per maand. Dit is geeft voor jou als ondernemer ook duidelijkheid wat betreft de kosten. Behalve het bedrag per maand, betaal je dus alleen nog de brandstof en eventuele verkeersboetes.

Verzekering, belasting en reparatie en onderhoud is inbegrepen

Bij het maandbedrag zitten zoals gesteld de standaard voorwaarden die we kennen van full-operational lease. En dus is de belasting, de verzekering, onderhoud en reparatie, afschrijving, rente, pechhulp en gratis vervangend vervoer bij het maandbedrag inbegrepen. Je kunt zelf eventueel een tankpas verstrekken en extra’s zoals bijvoorbeeld winterbanden. Het leasen van auto’s is, ongeacht welke vorm, altijd maatwerk.

Vanmiddag al een auto op de stoep


Nog een voordeel van shortlease is dat je het heel snel regelt. Bel je in de ochtend, dan kan er zomaar al ’s middags een auto voor de deur staan, want de meeste leasemaatschappijen die dit aanbieden hebben een brengservice. Uiteraard kunnen ze desgewenst de auto na de leasetermijn ook weer komen halen. Moet je shortlease wagen voor reparatie of onderhoud naar de garage? Dan is er altijd een vervangende auto voor je beschikbaar.

Ook voor starters, zzp’ers en met BKR-registratie


Korter leasen geeft – althans de meeste leasemaatschappijen- ook zzp’ers en startende ondernemers de kans om de voordelen van shortlease te ontdekken. Zelfs een BKR-registratie hoeft niet direct een probleem te zijn. Vraag ernaar bij een van de aanbieders van shortlease. De prijs zo’n leaseauto? Die ligt zo ongeveer tussen de prijs van full-operational lease en de prijs voor het huren van een auto. Daar staat tegenover dat je niet de lasten van een lang contract hebt en dus per maand opzegt.

Flexibiliteit


Meestal geldt geen minimale leasetermijn, als die er wel is dan is dat vaak twee maanden.  Als er een maximum aan de leasetermijn gesteld wordt, dan is dit vaak een jaar. Kies je voor een periode van een jaar, dan zal de leaseprijs per maand op een wat lager niveau liggen. Want hoe langer je leaset, hoe lager de kosten per maand. Maar ook de looptijd bepaal je dus zelf, waarmee de flexibiliteit van shortlease maar weer eens is aangetoond.

Flexibel wagenpark


Wil je een flexibel wagenpark zonder dat de kans bestaat straks een parkeerplaats vol ongebruikte leaseauto’s met een langdurig contract te hebben staan, kies dan voor de voordelen van deze manier van leasen. Shortlease is het antwoord op de naar verwachting kortdurende vraag naar mobiliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *