Je auto is total loss. De auto kan technisch niet meer gemaakt worden of de kosten van reparatie zijn hoger dan de (dag)waarde van je auto. Je moet de auto wegdoen maar je wilt wel wat geld zien.

Sloop of handelaar?
Een auto die total loss is, breng je naar de sloop. Of toch niet? Je kunt ook, via internet, een handelaar benaderen. Die haalt de nog nuttige en bruikbare onderdelen uit je auto. Deze onderdelen bepalen de waarde voor de handelaar en dus ook de prijs die je krijgt. Een auto die total loss verklaard is, brengt altijd nog iets op. Spreek af dat de auto zonder kosten voor jou, wordt opgehaald.

Waar vind ik een handelaar?
Autohandelaren die je auto willen opkopen vind je in het hele land. Zo kun je een sloopauto verkopen in Zaandam, Den Haag, Assen en Kerkrade… Het maakt niet uit waar je in Nederland woont. Overal zijn bedrijven die graag geld geven voor jou total loss verklaarde auto. Bij veel internetbedrijven kun je online een vrijblijvende taxatie aanvragen zodat je de beste deal kunt opzoeken. Zowel bij handelaren als bij de sloop krijg je direct geld in handen.

Kentekenbewijs en vrijwaring
Bij elke autoverkoop moet je het kentekenbewijs laten zien, zodat de koper kan controleren dat het echt je auto is. Vergeet je legitimatiebewijs niet. Hierna meldt de handelaar je de auto af bij de RDW en krijg je een vrijwaringsbewijs. Zelf meld je de auto af bij de verzekering.

Neem even de tijd en vergelijk op internet de aanbieders en de biedingen voor je auto. Het is de moeite waard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *