Toegeven, de reclames van de leasemaatschappijen zijn heel aantrekkelijk. Voor 200 euro per maand kun je in een nieuwe auto rijden. Je betaalt 200 euro en de brandstofkosten. Dat lijkt, ook gezien de groeiende populariteit van private lease, een goede deal. Is dat ook zo?

Voor het gemak moet behoorlijk worden betaald

Voor een leasebedrag van 200 euro per maand beschik je over een kleine auto. Je bent niet de eigenaar van de auto. Je huurt de auto voor een vastgesteld bedrag per maand. De leaseprijs is afhankelijk van de looptijd van het contract en het aantal gereden kilometers. Bij de leaseprijs van 200 euro hoort waarschijnlijk een leaseperiode van 4 jaar en een maximaal 10.000 kilometers. Bij een contract met en kortere looptijd wordt het bedrag zeker hoger. Ook meer kilometers dan in het leasecontract worden door de leasemaatschappij in rekening gebracht. Het bedrag dat moet worden bijbetaald bedraagt 7 tot 13 eurocent per kilometer. Het leasen van de auto wordt dus waarschijnlijk al minder aantrekkelijk. Ook niet voordelig is dat je aan het eind van de looptijd  van het leasecontract met lege handen staat. Niet jij maar de leasemaatschappij kan profiteren van de restwaarde van de auto.

Wat te doen als je goedkoop wilt autorijden

Volgens een onderzoek van de consumentbond is het kopen van een nieuwe auto goedkoper dan private lease. Leasen van een auto is wel voordeliger als je de nieuwe auto koopt met geleend geld. Maar er is nog een goedkopere manier om in een auto te rijden> Hoe? Door een tweedehands auto te kopen en die helemaal op te rijden.
Private lease hoeft niet te worden afgeraden. Voor mensen die zekerheid wensen zonder onverwachte kosten kan het een optie zijn. Private lease vergelijken loont, want er zijn vele private leasemaatschappijen tegenwoordig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *