Stap 1. Weet wat je verkoopt
Heb je een oude Honda CX 500 die op een avond met je mee naar huis is verdwaald? Is het hoogtijd om ruimte te maken voor een nieuw voertuig op twee wielen? Wanneer je Honda motoren gaat verkopen dan moet je ervoor zorgen dat je precies weet wat de CX 500 anders maakt dan zijn voorganger. Daarom is het ook erg belangrijk om altijd het bouwjaar te vermelden. Dit is niet alleen belangrijk voor jou om te weten zodat je een juiste taxatie kunt maken. Ook voor een mogelijke koper is het een grote plus wanneer jij alle mogelijke informatie kunt aanbieden over dit model. Hoe preciezer je bent, des te beter.

Stap 2. Neem kwaliteit foto’s
Dit klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Je hebt geen spiegelreflex camera nodig. Maar let op deze punten:

  • Schiet vanuit een lagere hoek en van dichtbij
  • Zorg ervoor dat de motor het beeld helemaal opvult
  • Schiet niet tegen het zonlicht in
  • Maak foto’s van beide kanten van de motor
  • Leun meer naar voeren voor close up detail foto’s
  • Dashboard en instrumentenpanelen, motorcomponenten, roestvlekken, vlekken, enz.

Neem uitgebreide foto’s en schrijf een uitgebreide toelichting. Het helpt ook om zo min mogelijk rommel op de achtergrond te laten zien. Het blijft een zakelijke transactie, dus de foto’s moeten toepasselijk blijven. Zorg er in iedergeval voor dat de foto’s scherp zijn, niet te licht en niet te donker.

Stap 3. Posten en delen
Het lijkt een simpele klus. Maar met alleen het plaatsen van een advertentie kom je er nog niet. Gebruik Instagram, Twitter, facebook etc. Vertel het aan al je vrienden. Stuur ze een link naar jouw advertentie. Plaats het ook op forums die het meest worden geassocieerd met de motor die je probeert te verkopen. Wees schaamteloos. Je gaat het ding niet verkopen als je het niet probeert.

Stap 4. Communicatie met de koper
Hoe weet je wanneer iemand echt geïnteresseerd is in je advertentie? Het verschil is makkelijk om te spotten. Hun vragen zullen specifiek zijn, en jouw antwoorden moeten dat ook zijn. Het is daarom ook onwenselijk om te reageren op nonsense. Wanneer de juiste persoon de juiste vragen zit, dan merk je meteen het verschil.

Met deze stappen heb je een perfecte advertentie opgezet binnen no time. Een laatste tip: Bepaal van te voren welke prijs je wilt voor je motor. Gebaseerd op je model onderzoek en de staat van je motor. Voor veel kopers is het onderhandelen over de prijs ook onderdeel van de ervaring. Houd hier rekening mee en vraag altijd een hogere prijs in je advertentie zodat je die speling hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *