auto verkopen

 

Bent u in het bezit van een auto, dan is het afsluiten van een autoverzekering verplicht. Dit is ook het geval als u nooit in de auto rijdt, maar die wel ergens op de openbare weg geparkeerd heeft. Alleen door schorsing van het kenteken aan te vragen en door de auto van de openbare weg te halen, vervalt de plicht op een verzekering. Wettelijk gezien is een WA-verzekering verplicht; het is de minst uitgebreide autoverzekering die beschikbaar is.

Autobezitters zoeken vooral naar de goedkoopste autoverzekering

De meeste autobezitters zoeken als ze hun auto willen verzekeren naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland. De kosten voor het afsluiten van een verzekering kunt u eenvoudig online vergelijken door verschillende autoverzekeringen te berekenen. Het kan tegenwoordig allemaal online en een verzekering voor uw auto heeft u heel snel afgesloten. In de zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland is het verstandig om altijd diverse offertes op te vragen of uw gegevens op diverse online vergelijkingssites in te voeren. Zo krijg je een aardig beeld van de verschillen in prijs tussen de verzekeraars. Vervolgens zie je een indicatie van de prijs per maand, een indicatie die vaak amper verschilt van het werkelijke bedrag dat betaald moet worden.

Welk pakket past bij uw auto?

Behalve dat u uw gegevens invult, dient u ook nog een keuze te maken in het pakket dat u neemt. Kiest u voor de wettelijke verplichting een WA-verzekering af te sluiten, denkt u meer aan beperkt casco te hebben of wilt u uw auto allrisk laten verzekeren? Vaak hangt de dekking van de verzekering af van de leeftijd van uw auto. Hoewel het een ongeschreven regel betreft geldt dat een auto van nul tot zes jaar allrisk verzekerd wordt. U kiest voor beperkt casco als uw vierwieler tussen de zes en tien jaar oud is en is uw auto ouder dan tien jaar, dan kiezen de meeste mensen voor de wettelijk verplichte WA-verzekering.

Allrisk is het meest uitgebreide pakket

Kiest u voor een WA-verzekering, dan bent u alleen verzekerd voor de schade aan spullen van anderen.  Bij beperkt casco is het pakket al wat uitgebreider. U bent in dat geval verzekerd tegen de schade aan spullen van anderen en tegen diefstal, inbraak, joyriding, vermissing, ruitschade en schade die is ontstaan door brand en bepaalde natuurverschijnselen. De allrisk autoverzekering is het meest uitgebreide pakket en dan bent u verzekerd voor dezelfde gevallen als beperkt casco én voor de eigen schade bij een aanrijding.

Lees de kleine lettertjes

Welk premiebedrag u daadwerkelijk moet betalen hangt af van een aantal zaken. Zo spelen uw leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat u rijdt een belangrijke rol net zoals het soort voertuig dat u rijdt. Bovendien maakt het uiteraard verschil voor welke dekking u kiest; een allriskverzekering is duurder dan een WA-verzekering. Ga nooit te snel overstag, maar bereken uw premie bij meer dan een aanbieder. Alleen dan maakt u de beste keuzes en besef daarbij wel dat goedkoop ook duurkoop kan zijn. Met andere woorden: check altijd de kleine lettertjes van de polisvoorwaarden. Voor een transparant en scherp overzicht van de mogelijkheden kunt u terecht op Diks.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *