Het kiezen van een rijschool 

Rijlessen is iets waar iedereen uiteindelijk aan moet geloven. Er zijn zoveel verschillende rijscholen dat je soms niet eens meer weet waar je moet beginnen bij het kiezen ervan. Toch is de keuze voor je rijschool wel een hele belangrijke. Je instructeur en de auto waarin je rijdt heeft namelijk grote invloed op hoe snel je uiteindelijk je rijbewijs binnenhaalt. Daarom wordt er in deze blog ingegaan op waar je allemaal moet letten bij het kiezen van een rijschool. 

 

Zoek het slagingspercentage op

Het percentage van leerlingen dat in een keer slaagt voor zijn of haar rijbewijs zegt veel over de kwaliteit van de rijschool. Als veel mensen in een keer slagen, weet je in ieder geval dat die rijschool haar leerlingen heel goed voorbereid op het examen. Er kan best wel veel verschil hierin zitten tussen verschillende rijscholen, dus kijk hier zeker even goed naar! 

 

De rijlessen

Om in een zo goed mogelijk ritme te blijven, is het belangrijk dat je consequent lest. Veel pauzes tussen lessen nemen is niet bevorderlijk voor je ontwikkeling, want je hebt elke keer weer tijd nodig om er helemaal in te moeten komen voor je aan iets nieuws begint. Het beste is zelfs om meerdere keren per week te lessen. Zo blijf je al helemaal in een goed ritme zitten. Verder is het ook handiger om lessen van anderhalf uur te nemen in plaats van een uur. In een les van een uur ben je eigenlijk te snel door de tijd heen om echt veel nieuwe dingen te leren. Je moet namelijk vaak eerst nog een andere leerling naar huis brengen voordat je echt kan beginnen en je staat vaak stil om feedback van je instructeur te ontvangen. De tijd dat je echt aan het lessen bent is dus met een les van een uur niet heel veel.

 

De rijinstructeur

Met je rijinstructeur ga je de periode van het halen van je rijbewijs heel veel tijd doorbrengen, vaak zonder dat anderen er bij zijn. Het is dus wel belangrijk dat je een goede klik hebt met je instructeur. Je kunt dit zien door bijvoorbeeld een proefles te nemen bij verschillende rijscholen om er zo achter te komen welke manier van begeleiding het beste bij jou past. Of het nu een rijschool in Rotterdam, Amsterdam of een andere stad is, het nemen van een proefles is het belangrijkste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *