Eindelijk is het zo ver, na al die jaren alleen maar kunnen kijken naar anderen die aan het autorijden zijn, kun je er nu zelf even goed voor gaan zitten. Turbo erop en gaan, maar eerst even je rijbewijs halen. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk doen, zodat je voortaan lekker zelf kan cruisen naar al je bestemmingen. Er zijn enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat jij snel je rijbewijs binnenhaalt. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan vooral verder!

Les meerdere keren per week

Als je vaak rijlessen neemt, kom je op een gegeven moment in een ritme dat erg belangrijk is voor het verloop van jouw rijlessen en je ontwikkeling daarin. De eerste 10 minuten van je les heb je vaak nodig om er weer even goed in te komen, maar wanneer je vaker per week lest blijf je eigenlijk gewoon in dit ritme hangen en hoef je er niet steeds weer in te komen. Dit scheelt weer tijd en zo kun je sneller beginnen aan het leren van nieuwe dingen.

Neem niet teveel tussenpauzes

Een andere tip wat eigenlijk ook wel aansluit bij de vorige tip is om niet te veel pauzes te nemen tussen wanneer je lest. Begin dus niet met een pakket van 15 lessen om vervolgens weer een aantal weken te wachten met de aanschaf van een nieuw pakket omdat je nog niet genoeg geld hebt. Hierdoor doe je alleen maar langer over het lessen en kost het je ook meer geld. Zorg er dus voor dat voor je begint met lessen je een ruim budget opgespaard hebt zodat je in een keer door kan.

Start op tijd met de theorie

Je hebt een theoriecertificaat nodig voordat je het praktijkexamen überhaupt aan kan vragen. Het is dus belangrijk dat je deze in je bezit hebt wanneer je hier ongeveer in de buurt van komt. Daarnaast is het tijdens je rijlessen ook gewoon belangrijk dat je kennis hebt van de verkeersregels, dus het is wel zo handig om dit certificaat ruim op tijd te halen. Hou er ook rekening mee dat dit bewijs maar 1,5 jaar geldig is. Binnen die tijd moet je dus je praktijkexamen gehaald worden, anders moet je de theorie ook opnieuw doen!

Als je nog goedkoper je rijbewijs wilt halen, is het ook aan te raden om te letten op acties bij verschillende rijscholen. Autorijschool Spitz heeft bijvoorbeeld voordelige acties waar je blij van wordt. Neem zeker eens een kijkje op de site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *