Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je bent lekker in de Honda, Volkswagen of Ferrari aan het rijden en ineens begint het tanklampje te branden. Je auto heeft brandstof nodig, en snel. Om snel te kunnen tanken heb je vaak een aantal opties. Je kunt vaak via het navigatiesysteem naar het dichtstbijzijnde benzinestation navigeren, maar dit is vaak niet het goedkoopste tankstation in de buurt. Ik geef je hieronder dan ook graag een aantal tips hoe je in dit soort situaties het goedkoopste en beste tankstation kunt vinden.

Gebruik Google Maps

Op Google maps staan echt bijna alle tankstations die er bestaan. Als je bijvoorbeeld moet tanken in Enschede dan kun je via Google maps alle tankstation in de buurt van jouw gps-locatie vinden. Door te zoeken op tankstation Enschede vind je alle tankstation rondom je heen. Via maps kun je ook makkelijk de foto’s van deze tankstations gebruiken en kun je ook zien wat voor faciliteiten deze tankstation hebben. Hebben ze ook een carwash en kan ik er ook nog een lekkere gehakbal eten? Allemaal vragen die beantwoord kunnen worden dankzij de informatie van Google maps. 

Gebruik Siri

Als je een iPhone hebt dan kun je Siri inschakelen om het dichtstbijzijnde tankstation te vinden. Want net als Google maps is er ook Apple maps. Siri staat altijd in verbinding met Apple maps en is dan ook goed in staat om je naar het dichtstbijzijnde tankstation te navigeren. 

Nog een aantal handige tips 

Veel mensen beginnen ineens te stressen als ze het tanklampje zien branden. Dit is echter nergens voor nodig want je kunt vaak met gemak nog minimaal 40 kilometer rijden. Gebruik deze 40 kilometer dan ook om rustig naar een tankstation in de buurt te rijden. Blijf helder bij geeft, dit voorkomt namelijk dat je de verkeerde brandstof in je auto gooit en je alsnog niet verder kunt rijden. Vergeet ook na het tanken de tankslang niet uit je auto te halen. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat iemand bij het wegrijden het halve benzinestation meeneemt. Nou dit waren mijn geweldige tank tips. Ik hoop dat je er veel aan hebt gehad en ik wil je bedanken voor het lezen van dit artikel. Tank you!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *