nieuwe auto

Is jouw oude auto echt aan vervanging toe en valt hij van ellende zowat uit elkaar? Tijd voor een nieuwe auto! Een nieuwe auto is leuk om uit te kiezen. Dat is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn tegenwoordig zoveel keuzes die er gemaakt moeten worden bij het kopen van een auto. Wij geven je handvatten en tips bij het kopen van een nieuwe auto.

Elektrisch, hybride of toch benzine?

Niet alleen het uiterlijk van een auto is natuurlijk belangrijk, maar ook het type auto. Als je denkt aan de toekomst is het logisch om een elektrische auto te kopen. Maar is er wel een oplaadpunt bij jou in de buurt? En hoeveel kost het aanleggen van zo’n oplaadpunt? Mochten er weinig punten zijn en heb je geen extra geld over om een oplaadpunt aan te leggen? Dan kan je ook nog kiezen voor een hybride. Het is beter voor het milieu en de portemonnee dan een benzineauto, maar je hebt zekerheid doordat je ook nog op benzine kan rijden.

Waar moet je op letten tijdens de proefrit?

Om een goede keuze te maken voor een nieuwe auto is het natuurlijk belangrijk om een proefrit te maken. Als een verkoper je geen proefrit wil laten maken, dan is het verstandig om verder te kijken naar een andere auto. Er moet dan wel wat mis zijn waardoor de verkoper niet volledig transparant is. Het beste is om in auto met koude motor een proefrit te maken. Is de motor wel al warm voordat je überhaupt in de auto gaat rijden? Dit is ook geen goed teken. Meestal probeert de verkoper problemen bij het starten van de auto te verhullen. Check bij het starten of de motor vreemde geluiden maakt en of de autostoel goed zit. Kijk ook naar de kleur van het uitlaatgas. Geen kleur, is goed bericht! Let verder op de koppeling, werking van de remmen en schokdempers.

Heb je eindelijk een auto gevonden die aan alle eisen voldoet? Laat dan een autostoel op maat maken voor extra comfort.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *