Mensen die al eerder een auto hebben gekocht (vanuit het buitenland) zullen al bekend zijn met het BPM. Als je een auto hebt gekocht moet je BPM betalen. BPM staat voor ‘belasting voor personenauto’s en motorrijwielen’. Als je een auto hebt gekocht, dan moet je hem registeren in Nederland. Vervolgens moet je een BPM aangifte doen en doorgeven aan de belastingdienst. Wil je een auto kopen, maar weet je niet wat dit is? In dit artikel leg ik uit wat het BPM is en hoe je dit moet doen. Zodat jij ook weet wat je moet doen als je een auto wil kopen.

Hoe bereken je de BPM?

veel verschillende manieren om de BPM te berekenen. Het kan erg veel geld schelen als je dit goed doet. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar het kan je honderden euro’s schelen als je dit op de juiste manier doet. Het is dus belangrijk om hier genoeg tijd en aandacht aan te besteden.

Als eerst moet je alle gegevens verzamelen van je auto. Hierbij kan je denken aan model, merk en kilometerstand. Vervolgens moet je een BPM regime kiezen. Er zijn verschillende manieren om de BPM te berekenen, daarom is het belangrijk om niet maar een manier te gebruiken. Zo kom je er namelijk niet achter of je te veel hebt betaald. Het bedrag dat het laagste is, gebruik je om de BPM aangifte te doen.

Is het nog niet duidelijk genoeg voor je? Of wil je graag meer weten over het BPM? Of wil je überhaupt meer kennis op doen over een auto kopen? Dan kun je een kijkje nemen bij https://www.automotiveimport.nl/. Zij zijn ervaringsdeskundige op het gebied van auto’s.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *