In 2011 bracht het Japanse Honda haar eerste hybride auto op de markt, de Honda Jazz. De verwachting is dat het aantal EV’s komende jaren zal blijven stijgen. De populariteit van elektrische auto’s neemt al jaren achtereen toe. Bij het aanschaffen van een elektrische auto is deze niet altijd standaard voorzien van een laadkabel. Vaak kun je het wel aanschaffen via de optielijst, maar het kan vaak goedkoper uitpakken om auto laadkabels elders te kopen. Voor de Honda Jazz en andere modellen die nog zullen volgen, kunt u auto laadkabels kopen bij EVStore

Thuisladers voor uw Honda

Er zijn twee verschillende soorten thuisladers beschikbaar voor elektrische auto’s:

Type 1 en type 2 laadkabels

Een laadkabel is één geheel en bestaat uit een stevige rubberen kabel met aan beide uiteinden een stekker. Aan de ene kant zit een stekker van type 2 die u in de laadpaal moet  pluggen. En aan de andere kant zit een type 1 of type 2 stekker voor in de auto. De standaard voor Nederland is de type 2. De laadstations in Nederland zullen dus altijd een type 2 ingang hebben. 

Type 1 stekker

Dit is de oorspronkelijk Japanse & Noord-Amerikaanse standaard voor het laden van EVs. Met deze soort connector kun je voertuigen alleen enkelfasig opladen. 

Type 2 stekker

Dit is de oorspronkelijk Europese standaard voor het laden van EVs. Met deze type connector kunt u voertuigen enkelfasig of driefasig opladen. 

Nieuwe Honda EV model voor 2020

Na Toyato en Nissan is Honda traditioneel de derde autofabrikant van Japan. Ook op wereldwijk vlak is Honda al jarenlang een aanwezige kracht op de automarkt. Al In 2010 kondigde Honda dat ze zouden werken aan elektrische voertuigen. De Honda Jazz EV is het eerste product geweest hiervan. En voor 2020 verwachten we onder andere meer te weten te komen over de Honda Clarity Electric.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *